Project Description

  • alu frame
  • lichtgewicht kinderfiets
  • afneembare zijwieltjes
  • prijs 259 euro

De merkslogan is veelzeggend: “The official bike of nothing official.” De in Vista, Californië gevestigde fietsfabrikant werd opgericht door Benno Bänziger en Jeano Erforth. Dat was in 1993, toen cruisers zo dungezaaid waren dat ze met uitsterven bedreigd leken.

De stichters lieten zich inspireren door rockabilly en hot rod-showwagens om de ontspannen, “just-cruise”-sfeer van de fietscultuur in leven te houden, en gingen fietsen ontwerpen die zowel bij fietsfanaten als autofreaks in de smaak vallen. Algauw waren de opvallende lijnen en zwierige frames van Electra cruisers een vaste waarde op zonovergoten promenades en in steden en wijken overal in het land.

In 2003 onthulde Electra een nieuw soort comfortfiets – de Townie – die eigenschappen van de cruiser koppelde aan de ontspannen zit van een ligfiets. Het comfort en het pure plezier van de Townie liet ook niet-fietsers het leuke van fietsen ervaren, en het zette tal van ex-fietsers ertoe aan om terug te gaan fietsen.

In 2014 nam Trek Electra Bicycle Company over om bedrijfs- en logistieke ondersteuning te bieden, en op die manier bij te dragen aan de ontwikkeling van het merk en ervoor te zorgen dat de ontspannen houding van Electra fietsers over de hele wereld zal blijven inspireren